Javna razprava o novi deklaraciji o zunanji politiki RS

Ministrstvo za zunanje zadeve (MZZ) vabi na javno tribuno o osnutku nove deklaracije o zunanji politiki Republike Slovenije, ki bo potekala v četrtek, 22. januarja 2015, ob 15. uri na gradu Jable pri Mengšu. Uvodni nagovor bo imel minister za zunanje zadeve Karl Erjavec. Javna tribuna bo prva v vrsti dogodkov v okviru javne razprave o novi deklaraciji.

Posvet je odprt za javnost. Vabljeni so zlasti strokovnjaki s področja mednarodnih odnosov, gospodarstveniki, deležniki iz področja mednarodnih odnosov v kulturi, znanosti in izobraževanju, predstavniki civilne družbe, ki delujejo na širokem področju mednarodnih odnosov ter predstavniki drugih organizacij in posameznikov, ki želijo predstaviti svoje poglede na novo deklaracijo.

V skladu s sklepi Odbora za zunanjo politiko bo po končani javni razpravi končni predlog Deklaracije obravnavan v Državnem zboru predvidoma marca, ko bo predstavljen tudi predlog strateškega dokumenta o zunanji politiki RS.

Svoja mnenja lahko posredujete v pisni obliki na e-naslov: deklaracija.mzz@gov.si. Predloge sprejemajo do 26. januarja 2015.


Vir: MZZ

Advertisement

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.