Dialog z državljani o TTIP

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji jutri, 10. novembra 2015, pripravlja dialog z državljani z naslovom TTIP: kaj prinaša prostotrgovinski in naložbeni sporazum med EU in ZDA. Gosta bosta evropska komisarka za trgovino Cecilia Malström in državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Aleš Cantarutti.

Evropska komisija se na podlagi mandata držav članic v imenu Evropske unije pogaja o sklenitvi čezatlantskega trgovinskega in naložbenega partnerstva (TTIP) z Združenimi državami Amerike. Evropska komisarka Cecilia Malmström je glavna politična pogajalka EU v tem procesu. Dialog bo priložnost za vprašanja in izmenjavo mnenj, kaj TTIP prinaša EU in Sloveniji, predvsem njenemu gospodarstvu, vključno s pomisleki in nasprotovanji, ki se porajajo v javnosti. Obenem bo komisarka predstavila tudi nedavni predlog prenovljene trgovinske strategije EU.

Udeležence razprave bo pozdravil generalni direktor GZS Samo Hribar Milič, uvodni nagovor pa bo imel minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek. Dialog bo vodila Nataša Briški, novinarka in urednica Metine liste.

Dialog se bo začel ob 15. uri na sedežu Gospodarske zbornice Slovenije. Zaradi polne zasedenosti dvorane, bo dialog možno spremljati v živo prek spleta, v razpravi pa lahko sodelujete tudi prek Twitterja z uporabo hashtaga #EUdialogues.

Dialogi z državljani potekajo v vseh državah članicah Evropske unije. Namenjeni so neposredni izmenjavi mnenj med prebivalstvom in evropskimi komisarji.


Več tukaj.

Advertisement

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.