Ti odločaš!

Evropski projekt RAPiD.Si (Raising Awareness on Data Protection and the GDPR in Slovenia) je namenjen ozaveščanju majhnih in srednje velikih podjetij o reformi zakonodajnega okvira s področja varstva osebnih podatkov ter izobraževanju posameznikov glede uveljavljanja njihov pravic. Projekt izvaja Informacijski pooblaščenec. Trajal bo do septembra 2020.

Splošna uredba o varstvu podatkov, ki je v celoti začela veljati maja 2018 in prihajajoči Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) pomenita za velik krog upravljavec pomembno širitev obsega obveznosti in nalog. Splošna uredba o varstvu podatkov širi nabor pravic posameznikov, določena je tudi obveznost upravljavcev glede zagotavljanja preglednih in lahko dostopnih informacij posameznikom o obdelavi njihovih podatkov.

Prav z namenom izobraževanja in ozaveščanja majhnih in srednje velikih podjetij v Sloveniji o reformi zakonodajnega okvira s področja varstva osebnih podatkov kot tudi opolnomočenja posameznikov glede uveljavljanja njihov pravic bo Informacijski pooblaščenec v letih 2018 in 2020 izvajal projekt RAPiD.Si.

Vir: https://tiodlocas.si/; www.ip-rs.si.

Advertisement

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.