Slovenija pred tožbo Evropske komisije zaradi vloženega predloga za razpis referenduma o predlogu Zakona o elektronskih komunikacijah

Minister za digitalno preobrazbo Mark Boris Andrijanič je včeraj v Državnem zboru predstavil predlog Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2), ki sta ga že potrdila matični odbor Državnega zbora in pristojna komisija Državnega sveta. Temeljni cilj predlaganega zakona je prenos EU direktive o elektronskih komunikacijah v slovenski pravni red. Po navedbah ministrstva predlog prinaša številne koristi potrošnikom, vključno z brezplačno menjavo mobilnega operaterja in naročniškega paketa. Predlog zakona prav tako pospešuje pokrivanje slovenskih gospodinjstev s širokopasovnim omrežjem visokih hitrosti, z novim zakonom pa bi se pomembno okrepila tudi varnost komunikacijskih omrežij in storitev.

“Obžalujem, da so poslanci opozicije s predlogom za razpis posvetovalnega referenduma preprečili pravočasen sprejem Zakona o elektronskih komunikacijah. Zaradi te neodgovorne poteze bo Slovenija plačala visoko kazen Bruslju, naši državljani pa bodo prikrajšani za številne ugodnosti, vključno s hitrejšim in ugodnejšim internetom ter brezplačno menjavo operaterja in naročniškega paketa.

Minister Mark Boris Andrijanič ob zaključku seje v Državnem zboru

Državni zbor o predlogu zakona ni glasoval, ker so poslanci opozicije vložili predlog za razpis posvetovalnega referenduma o sprejemu predloga zakona. Ker predlog zakona zaradi napovedi referenduma ne bo mogel biti sprejet v naslednjih tridesetih dneh, je Slovenija izgubila zadnjo priložnost, da bi se izognila tožbi Evropske komisije in visokim kaznim zaradi nepravočasnega prenosa EU direktive.

Vir: Služba vlade za digitalno preobrazbo.

Advertisement

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.